T. C. Lang

Amikor hiba csúszik a számításba

2015. november 17. - T. C. Lang

Aki ismer, tudja, milyen maximalista vagyok, és mindig mennyire ügyelek arra, hogy megfelelő minőségű anyag kerüljön ki a kezeim közül. Éppen ezért félelemmel vegyes elragadtatással tartottam a markomban a könyvem első nyomtatott példányát. Első pillantásra rendben is találtam, kétségeim eloszlottak, megnyugodva dőltem hátra a fotelben. Azonban korai volt az örömöm.

Csak nemrégiben szembesültem azzal, hogy a formázás nem az elképzeléseimnek megfelelően alakult, pontosabban a tagolás egyes részeken teljesen elmaradt. Néhol nem észrevehető a hiánya, ám amikor két idősík váltakozik egy fejezeten belül, elég kuszának tűnik a történet.

Mit tehet ilyenkor a szerző?

  • Leül az íróasztala elé, és fejét dühében az asztallapba veri. Gyors egymásutánban vagy tucatszor.
  • Tornádóként tombolva söpör végig a lakáson, míg hűséges laptopjához/számítógépéhez/írógépéhez nem ér, majd egy határozott mozdulattal a mélybe taszítja, így állva bosszút a lelketlen kacaton, ami oly kegyetlenül elárulta és megszégyenítette a nyilvánosság előtt.
  • Toporzékol és sír, akár egy hisztis kisgyerek.
  • Nyakába vesz minden felelősséget, és depresszióba süppedve magát hibáztatja, hogyan lehetett ilyen figyelmetlen.
  • Hárít minden felelősséget, és depresszióba süppedve a kiadót hibáztatja, hogyan lehettek ilyen figyelmetlenek.

 Nos, én a fentiek helyett vettem egy mély levegőt, és megpróbáltam menteni, ami menthető. Gép félretol, jó öreg marker kézbe fog. És következett a raktáron lévő készlet manuális javítása a következőképpen:

javitas.jpg

Elnézést kérek mindenkitől, aki tagolatlan példányra tett szert, és az olvasása élvezeti értékét rontotta a tagoltság hiánya!

Mellékelek egy táblázatot, mely oldalak mely sorai után van egy szusszanásnyi szünet, úgyhogy amennyiben nem javított kötettel rendelkezel, és még nem álltál neki olvasni, akkor azt javaslom, addig ne is fogj bele, amíg nem jelölöd magadnak. Ha már végeztél a könyv olvasásával, akkor is érdemes behúzogatnod és újraolvasnod, talán még jobban is fog tetszeni, mint elsőre! :)

A jó hír, hogy folyamatban van a könyv módosítása, a rossz hír, hogy még némi időbe telik.

Köszönöm a türelmeteket és a megértéseteket!

Íme a táblázat:

szunetek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr818086408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása