T. C. Lang

Mihez kezdjünk a kindertojásokkal?

2016. március 02. - T. C. Lang

Szép lassan közelít húsvét. Akinek fiúgyermeke van, az locsoláskor tetemes mennyiségű meglepetéstojásra számíthat. Akinek leánygyermeke, az is, mert neki meg a nyuszi hoz. A rengeteg csokoládé hamar áldozatul esik a csokoládészeretetünknek (vagy a süteménysütésnek), azonban felvetődik a kérdés: mit csináljunk a megmaradt műanyagtojásokkal.

minyon_alapanyag.jpg

Tovább

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr118432430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kárász 2017.11.28. 08:46:56

Én a kindertojást az egyik írásomban használtam fel:

Pericoloso Appoggiarsi este a lakófa erkélyéről nézi a tájat. Látja a vágtatva érkező rókát, távolabb az üldöző oroszlánokat.
– Gabur küldjön azonnal menyasszonyt DandeLionnak! – kiáltja a róka.
Pericoloso szokásától eltérően gyorsan beugrik az erkélyajtón. A műszerfalhoz lép, meghúz egy sárga kart.
A fa törzsén megmozdul a kéreg. 4 kéregtollú bagoly libben el a törzstől, elrugaszkodásuk helyén egy odú tárul fel. Róka azonnal beleugrik.
Oroszlánok megérkeznek a fához, keresik a róka nyomát. Ők is beugranak az odúba.
Pericoloso firkant egy A7 méretű papírdarabra, a papírt bedugja egy kindertojásba. A kindertojást kihajítja az ablakon. A tojás elkezd pattogni az ágak között. Egyre magasabbra emelkedik, de mindig visszazuhan. Egyik mozduló faág nagy ívben elpöccinti. A tojás reptében fölemelkedik a felhőkig, folytatva íves pályáját ereszkedni kezd. A földön már rugózva várja teniszütővel a kezében egy troll. Backhand elüti. A tojás újra a felhők magasában repül. (Közben megcsodálhatjuk a giccses naplementét.) Egy hőlégballonban térképező törpe észreveszi a közeledő neonzöld tojást. Rövid keresgélés után előkap a műszerdobozból egy nokedliszaggatót, és tovább üti. A kindertojást. A kindertojás forogva-pörögve repül, leesik Vad Gabur táborára. A mungekarok már távolról észreveszik, tülekedni kezdenek az elkapása végett. Amelyik elkapja, tisztelettel átnyújtja Gaburnak. Gabur szétcsavarja a kindertojást, elolvassa az üzenetet. Innen tudja meg, hogy Mácsonya nevében menyasszonyt kell prezentálni. (Olvasni tud, a süketség nem zárja ki az írásbeli kommunikációt.)
– Bennem a Világ elkelt! – kiáltja. (Kiabálni is tud, a süketség nem zárja ki az ordítozást.) Az összes mungekar marhányra pattan, eszeveszett vágtában kiviharzik a táborból.
süti beállítások módosítása