T. C. Lang

Könyvkritika Kálmán Eszter tollából - T. C. Lang: A Lámpás nyomában

2016. április 01. - T. C. Lang

Hurrá, péntek! Már tudjátok, mi következik, ugye? ;) Azonban - a megszokottól eltérően - ezúttal nem én osztom meg veletek egy könyvélményemet, hanem Kálmán Eszter író, asztrológus, a Csillagok útján című könyv szerzője értékeli T. C. Lang A Lámpás nyomában című regényét. Vagyis az enyémet. :) Ő ezt olvasta!

Az alábbi sorok NEM egy fizetett hirdetés - és nem is egy áprilisi tréfa -  részét képezik.

T. C. LANG: A LÁMPÁS NYOMÁBAN

A szerző azt ígéri, ha elolvassuk a regényét, megváltozik az angyalokról alkotott képünk. Nos, igen is, meg nem is. Aki eddig pufók puttóknak hitte őket, az le is döbbenhet időnként a regény olvasása közben, aki viszont a mai trendi sorozatokon nevelkedett (pl. Supernatural, Lucifer, Bukott angyalok, Constantine stb.) az még „ígyebbül” képzeli őket. A regény viszont a jó értelemben vett középutas képet vetíti elénk.

Adott egy angyal, aki bizonyos ördögi praktikák folytán kizáródott a Mennyből és a visszautat keresi egy földi lány, a főhősnőnk, Sarah segítségével. Sarah egyszerű lány, legalábbis annak gondolja magát. „Véletlenül” keveredik bele az angyali dolgokba, csak mert elég bátor vagy őrült ahhoz, hogy elkergessen egy rablót, és ezzel megmentsen egy idegen embert az agyonveréstől.

A regény nagyon jópofa vonulata, amikor a folyton fecserésző, ám néha megszeppent kislányként viselkedő, Sarah bevezeti az angyalt a földi világ számunkra természetes dolgai közé, miközben bejárják a fél világot Törökországtól Ausztráliáig. Sarah feladata lesz segíteni az angyalt a küldetésében, közben pedig a háttérben valami nagyobb és korokon átívelő összeesküvés bontakozik ki a szemünk előtt.

És persze ott az elmaradhatatlan szerelmi szál is, ami azért válik hangsúlyosabbá, mert időközben kiderül, hogy tulajdonképpen két szerelmi szálról van szó, amelyek nagyon is összefonódnak. És a Jó sem olyan jó, a Rossz sem olyan rossz, ahogy gondoljuk. Ezt mindenképp a javára írhatjuk a műnek, hogy nem klisékkel dolgozik, a fekete-fehér mellett megpróbálja felvillantani a szürke összes árnyalatát is.

Mindenesetre egy jól felépített misztikus kalandregényt kaphatunk, melyben a Mennytől a Pokolig és vissza visz az út, ahol a jó és a rossz összefonódik, és a büntetés néha a legnagyobb boldogság is lehet. Ahogy sokasodnak a kalandok, nő a feszültség és halad előre a történet a meglepő csavarokon át a végcél felé, úgy gyorsul egyre sodróbbá. Legalábbis én egy éjszaka alatt kiolvastam. Úgyhogy ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikát, a szerelmet, a karizmatikus főhősöket, a pergő akciódús cselekményt és a misztikus mondanivalót.

Kálmán Eszter

Eszter munkásságáról bővebb információkat találhattok a Facebook oldalán, illetve a blogján!

Szeretnétek további érdekességeket olvasni a könyvről? Kíváncsiak vagytok az első fejezetre? Akkor kattintsatok IDE!

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss hírekről, DIY ötletekről és akciókról!

Feliratkozom

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr628546150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása