T. C. Lang

Könyvet írtatok? Készítsetek hozzá trailert!

2016. november 11. - T. C. Lang

A kezdő írók egyik legnagyobb problémája, hogy nem tudják, hogyan ismertessék meg könyvüket a potenciális olvasókkal. Külföldön régóta bevett módszer, hogy előzetest készítenek hozzá, ám itthon még csak az utóbbi években kezdett terjedni. Persze itt is meglátszik, hogy ki milyen mélyen tud a zsebébe nyúlni. Egyik-másik simán elmenne egy film trailerének is.

Például Kiera Cass A korona című regényének előzetese:

Vagy D. Tóth Kriszta Jöttem, hadd lássalak című könyvéhez készült trailer:

Akkor sem kell elkeserednetek, ha nincs lehetőségetek szerződtetni Kovács Patríciát! Lehet másként is. Készítsetek egyet magatoknak! Vagy kérjétek a családtagjaitok segítségét, mint én (köszi, Tesó)! :)

Van néhány dolog, amit tartsatok szem előtt!

1. Nem lopunk képeket!

Felejtsétek el, hogy beütitek a Google-ba, milyen képet kerestek, letöltitek, aztán bepakoljátok egy videóba! Ezt csak abban az esetben tehetitek meg, ha előtte beállítottátok a keresési feltételekben, hogy csak a reklámcélra ingyen felhasználható képek jelenjenek meg a találati eredmények között. Könyv Gurunak van egy jó kis összeállítása arról, hogy hol találtok ingyenesen felhasználható, jogtiszta képeket. A magam részéről általában a Pixabayt használom, a videóban szereplő képek is onnan származnak.

2. Nem lopunk zeneszámokat!

Az, hogy nektek megtalálható a számítógépeteken egy szám, az nem azt jelenti, hogy be is tehetitek a traileretekbe! A YouTube Marketing Blog nagy segítséget nyújt abban, hol leltek zenei aláfestésre (kapcsolódó cikkeiket itt és itt találjátok). A videóm alatt Kevin MacLeod Mechanolith-ja szól, amit az incompetech.com-ról töltöttem le. Mindig ellenőrizzétek le a felhasználási feltételeket, illetve azt, hogy mit, hogyan és hol kell feltüntetni!

3. Terjedelem

Én D. Tóth Krisztáét már hosszúnak találom. Szerintem az ideális előzetes 1-2 perc között mozog, az ennél hosszabbaknak már nem nagyon várom ki a végét...

4. Cél: a felcsigázás

Nem kell az egész történetet felvázolni! Elég annyi morzsát elhinteni, ami felkelti a potenciális olvasók figyelmét. A többi majd kiderül a könyvből! ;)

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Ajánlom figyelmetekbe a DIY projektjeimről és az újrahasznosításról szóló bejegyzéseimet, illetve a
könyves beszámolóimat és az interjúimat.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr7011950209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása