T. C. Lang

Te is torz tükrön keresztül szemléled önmagadat?

2017. január 13. - T. C. Lang

Az alábbi részletet olvasva ki ismer magára közületek?

Vajon érezhetnek az angyalok szerelmet? De buta vagyok, hiszen Lucifer beleszeretett Lilithbe, tehát ő is képes lehet rá! Mivel kis angyalkákat, illetve démonfiókákat is csináltak, nyilvánvalóan „kompatibilis” a két faj… De vajon tetszhetek neki? Vonzónak találhat? Ugyan már, hová gondolok! Hiszen ő maga mondta, hogy csak a terv megvalósításához kellek! Kétségtelen, csak egy földi idegenvezetőt lát bennem, semmi mást. Számomra teljes mértékben elérhetetlen. És a hétköznapi srácok körében sem túl magas a népszerűségi indexem, akkor miért pont én kellenék egy dögös égi pasasnak?! Egyébként is túl nagy az orrom, a mellem ellenben túl kicsi, a lábaim pedig olyan görbék, hogy akár egy hordó is közéjük férne!” – hajszolta magát kétségbeesésbe.

T. C. Lang: A Lámpás nyomában - Küldetés, mely a Pokolba visz

Most vonatkoztassunk el a misztikus száltól. Akad valaki, akinek soha nem futottak át hasonló gondolatok az agyán? Főleg akkor, amikor úgy igazán tetszeni akart valakinek?

Akinek barna a szeme, kéket akar; akinek kék, barnát. Aki vékony, kicsit hízni szeretne; aki teltebb, leadni pár kilót. Akinek fitos az orra, nem bánná, ha az övé karakteresebb lenne; akinek görögös, az piszére vágyik. Akinek kicsi a melle push up melltartót vesz fel, hogy az nagyobbnak tűnjön; akinek nagy, inkább leszorítja, hogy ne legyen olyan feltűnő.

Szinte minden nő talál magában hibát. Szinte minden nő elégedetlen a testével. Miért van ez?

Talán mert kísértetiesen hasonlítanak egymásra a legnevesebb magazinok címlapjairól ránk mosolygó lányok. Talán mert a hollywoodi filmekben minden színésznő ugyanúgy néz ki. Talán mert a reklámok azt sulykolják belénk, hogy meg kell felelnünk egy olyan szépségideálnak, aminek nem lehet. Talán mert a társadalom az előbbiek miatt már ezt várja el tőlünk, nőktől. És mert mi is elhisszük, hogy így kell kinéznünk.

De valóban így kell? Kevesebbet érünk attól, ha az orcánk fittyet hány az az aranymetszésre, vagy ha a mérleg nem az ideális súlyt mutatja? Legfeljebb Hollywoodban vagy a modellpiacon! Hiszen milyen lenne a világ, ha mindenki ugyanúgy festene?! (Talán egyszer írok róla egy sci-fit vagy fantasyt.)

Ne hagyjátok, hogy a gondolkodásotokat és az önképeteket torzítsa a média! Merjetek különbözni! Merjetek hinni! Hinni abban, hogy pusztán azért, mert valami nem megszokott, még lehet szép. Más, de szép. Más, éppen ezért szép! És merjetek elégedettek lenni magatokkal.

A fenti idézetnek még nincs vége, így folytatódik:

A valóságban egyáltalán nem festett olyan rosszul, mint vélte, ám – akárcsak a nők általában – ő is egy torz tükrön keresztül szemlélte önmagát.

T. C. Lang: A Lámpás nyomában - Küldetés, mely a Pokolba visz

Nézzetek bele a tükörbe! Mit láttok? Hogy nem elég tetszetős a küllemetek, mert eláll a fületek, nem szimmetrikus a szemöldökötök, vagy mert éppenséggel hurkák dudorodnak az oldalatokon? Akkor egy torz tükrön keresztül szemlélitek önmagatokat. De ez a tükör nem a falon lóg, hanem csupán a fejetekben létezik.

tukor.jpg

Törjétek össze azt a torz tükröt!

Most nézzetek bele ismét a tükörbe, és lássátok, hogy szépek vagytok – méghozzá úgy, ahogy vagytok!

És mindezt tartsátok észben, amikor egy nőtársatokra néztek. Legalább mi ne ítéljük meg egymást és ne támasszunk irreális elvárásokat egymással szemben!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Ajánlom figyelmetekbe a DIY projektjeimről és az újrahasznosításról szóló bejegyzéseimet, illetve a
könyves beszámolóimat és az interjúimat.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr3212122549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása