T. C. Lang

59. Eurovíziós Dalfelsztivál - Kállay-Saunders András az ötödik!

2014. május 11. - T. C. Lang

Gratulálok Kállay-Saunders Andrásnak, aki az idei Dalfesztiválon az ötödik helyet szerezte meg, és ne feledkezzünk meg Tabár Istvánról, aki a Running társszövegírója, Szakos Krisztiánról, a dal társzeneszerzőjéről, a két vokalistáról, Cselovszky Rozináról és Fedor Kyráról, a két táncosról, Likovics Alexandráról és Nagy Tiborról, valamint Kelemen Katáról, akinek a szívbemarkoló koreográfiát köszönhetjük!

Megmondom őszintén, a magyar válogatón a Fool Moon It Can't Be Over című száma volt a favoritom; a döntőben nyújtott teljesítményük teljesen lenyűgözött, amikor is a capella énekeltek.

Azonban meg kell hagyni, András megállta a helyét Koppenhágában! A mezőnyt végighallgatva mindössze két szám hagyott bennem igazán mély nyomot, és az egyik a Running.

A másik a győztes, Conchita Wurst Rise Like A Phoenix című dala, mely szimfonikus kísérete a Budapest Art Orchestrának köszönhető. Lehet vitatni Conchita/Thomas külsejét, annak okát, hatásvadász vagy önmegvalósító jellegét, megteszik ezt helyettem más bloggerek. Engem nem érdekel a nemi identitása, hogy női vagy férfi ruhában áll színpadra, hogy szakállas-e vagy sem. Csak egy dolog: az éneke. Hunyjátok le a szemeteket, és hallgassátok! Képtelen vagyok végighallgatni anélkül, hogy libabőrös ne lennék... Minden további nélkül el tudnám képzelni egy Bond-film betétdalaként, amely mondjuk A főnix feltámadása címet viselné.

Említsük azért meg az izlandi Pollapönköt, amely számomra az idei megmérettetés egyik üde színfoltja volt - minden értelemben! :)

Még egyszer gratulálok Andrásnak és az egész magyar csapatnak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr726150605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása