Ezt olvastam - Cornelie C. G.: Teremtő erő

2017. április 25. - T. C. Lang

Nem dobok vissza egy ronda küllemű könyvet, ha érdekel a sztori, de Cornelie C. G. Teremtő erő című regényére kifejezetten a borító miatt figyeltem fel. A fülszöveg tovább csigázott. Aztán amikor részleteket is olvastam belőle a Romantikus/erotikus könyvek kedvelőinek csoportjában, akkor már tudtam, hogy ez kell nekem!

teremtoero.jpg

A Teremtő erő az írónő Érzelmi vírusveszély című könyvének a folytatása, mindazonáltal tökéletesen élvezhető az előzmények ismerete nélkül is.

Képzeljetek el egy olyan találmányt, egy gyógyászati eljárást, ami minden betegséget gyógyít. Még a rákot is. Ugye, milyen jól hangzik? És mit szólnátok ahhoz, ha azt mondanám, a találmány létezik? Csakhogy nem mindenki fogadja kitörő örömmel. Mégis kinek állhat érdekében, hogy a világ ne szerezzen róla tudomást? Mindenekelőtt a gyógyszeripari cégeknek… Erre az összeesküvés-elméletre épül a regény.

New Yorkban Tiziana Montelloni Smith – az előző kötetből megismert írónő – próbál eljutni a reptérre barátja, az ügyvédként praktizáló Philip elé. Útközben felderengenek a nem is olyan távoli múlt eseményei, Anthonyval való szakítása, majd a reptéren barátja helyett volt kedvesébe botlik – és akaratukon kívül balhéba keverednek.

Washingtonban az újságíró, Pritty Melrose veti be bájait, hogy bizonyítékot gyűjtsön a jóvágású szenátor esetleges bűnrészességéről, csakhogy a sztori hajszolása veszélybe sodorja az életét.

A szálak kisvártatva összeérnek, és a kis csapat – Tiziana, Phil, Anthony és Pritty, kiegészülve Johnnal, a nyomozóval – elhatározza, hogy felkarolja a nemes ügyet, és tervet szőnek a rosszfiúk megállítására.

Már maga az összeesküvés-elmélet is tetszett, a sztori hamar berántott, és élveztem a visszautalásokat, amelyekből megtudhattuk, mi történt az előző kötet lezárása óta. A kaland, a romantika és a humor megfelelő arányban keveredett, megfűszerezve egy kis tudománnyal. A pszichológiai vonalért és gondolatokért külön köszönet illeti az írónőt! Az izgalmas történet olvastatta magát (szó szerint szenvedtem, ha nem bújhattam a könyvet), közben pedig úgy éreztem, mintha tényleg New Yorkban/Whasingtonban lennék.

A szereplők rokonszenvesek voltak, „élő” és „gondolkodó” karakterek. Át tudtam élni Tiziana vívódását, és habár Philip igazán tiszteletreméltó, valahogy mégis Anthonynak szurkoltam. (Azt nem árulom el, hogy végül melyik férfit választotta! :))

JohnSlattery08.jpg

John szövegét nagyon csíptem, és a szenátor karaktere is annyira árnyalt volt, hogy nem tudtam egyértelműen elítélni. Őt egyébként John Sletteryként láttam magam előtt – talán éppen azért, mert a Született feleségekben is egy gazdag politikust alakított.
Adam Scott by Gage Skidmore.jpg

← A szenátor

 A "jóképű ártalom" →

A „jóképű ártalom” igazán találó kifejezés volt a negatív kulcsfigurára, és Adam Scott képében jelent meg a fejemben vetített filmen.

Az eseményeket nemcsak a főhősök, hanem egyes mellékszereplők szemszögéből is megismerhettük – kissé furcsa volt szinte minden szereplő fejébe belelátni (de a tagolásnak köszönhetően teljesen követhető), ugyanakkor kölcsönzött a könyvnek egy sajátos, filmes jelleget.

Szerettem az írónő fogalmazásmódját, méghozzá olyannyira, hogy már várom a futárt az Érzelmi vírusveszéllyel. :)

A romantikus történetek és az összeesküvés-elméletek rajongói biztosan megtalálják a számításukat, ha ezt az igényesen megírt könyvet választják!

Kövessétek az írónőt Facebookon, a Teremtő erőt pedig keressétek a nagyobb könyves webáruházakban, például a Bookline-on!

Köszönöm a szerzőnek a recenziós példányt!

Fotók:
John Slettery - By Romina Espinosa at http://www.rominaespinosa.com - http://www.flickr.com/photos/rominaespinosa/2866682853/in/set-72157603238719252/, CC BY-SA 3.0, Link
Adam Scott - By Gage Skidmore, CC BY-SA 3.0, Link

*

Szeretitek a kalandot, a romantikát? És az angyalokat? Kíváncsiak vagytok, milyen a pokol?
Ha minden kérdésre igen a válaszotok, akkor ajánlom figyelmetekbe az A Lámpás nyomában című könyvet. További információkért, érdekességekért kattintsatok ide.

Érdekelnek benneteket a DIY dolgok? Akkor ezeket a bejegyzéseimet szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Itt találjátok a könyves beszámolóimat, itt pedig az interjúimat.

Olvasásra fel!

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss hírekről, DIY ötletekről és akciókról!

Feliratkozom

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr1012452413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.