Gyorshajtás

2017. december 24. - T. C. Lang

Az egyik írói csoportban vers- és novella-ajándékozást tartottunk, ennek keretén belül született az alábbi karácsonyi történetem. Ezzel szeretném megköszönni az egész éves figyelmeteket! Békés ünnepeket kívánok! ♥

T. C. Lang

Gyorshajtás

 

police-159894_1280.pngA rendőr belekortyolt forró kávéjába, miközben ellenőrizte a traffipax kijelzőjét, ám azonmód ki is köpte a keserű nedűt, és nem azért, mert Mancika már megint sót tett bele cukor helyett. Egyszerűen nem akart hinni a szemének.
     Ötvenes tábla mellett hetvennel elszáguldani? Ráadásul ilyen hókásás úton? Na, majd adok én neki! – gondolta. Ráadta a gyújtást a motorra, felkapcsolta a megkülönböztető fényt, és a gyorshajtó nyomába eredt. Kisvártatva utolérte, rávijjogott, hogy álljon félre. Amikor üldözöttje nem lassított, mellégurult, és ismét beindította a szirénát. Értetlen arc meredt vissza rá, mint aki nem tudja, hogy valami rosszat követett el és éppen mit várnak tőle, de őt nem hatotta meg, kezével intett a galád gyorshajtónak, hogy húzódjon le.
     – Jó estét! – szólította meg szigorúan.
     – Jó estét – viszonozta a köszönést egy pillanatnyi döbbent csend és két rövid pislantás után a megállított személy.
     – Tudja, hogy szabálysértést követett el?
     – Hogyan, kérem?
     – Nem látta a sebességkorlátozó táblát?
     – Nem.
     – Persze hogy nem, mert hetvennel suhant el mellette! Kérem, állítsa le a motort.
     – De hát nekem nincs motorom…
     – Egyéni szociális probléma. Vegye elő a jogosítványt és a forgalmit, ellenőrizni szeretném a papírjait.
     – Csak csomagolópapírom van: angyal vagyok, a karácsonyi ajándékokat osztom szét.
     – Persze, persze, pár hete meg egy piros ruhás muksó próbálta beadni nekem igazoltatáskor, hogy ő a Mikulás. De hát mindenki tudja, hogy kilenc rénszarvas húzza a szánját, ennek meg csak nyolc volt befogva. Engem nem lehet olyan szöveggel átverni, hogy az egyik elszabadult, és a manók pont próbálják befogni! Mikulás, manók, angyal – még mit nem! Legközelebb meg majd a zsoké jön nekem azzal a lovipályán, hogy kentaur! Na, lássuk, fogyasztott-e alkoholt!
     A rend szigorú őre az angyal elé tartotta a szondát, ő pedig rövid méricskélést követően bekapta a fúvóka végét.
     – Jó ember, mit csinál? Nem nyalóka ez! Fújjon csak szépen bele. – A biztos leolvasta az eredményt. – Úgy nézem, nem az alkohol mondat magával ilyen badarságokat.
     – Hozzá sem érek az úttesthez, látja? A szárnyamat használva repülök.
     – Én meg azt hittem, megtámadta egy lúd. Kapott engedélyt felszállásra a légiközlekedési hatóságtól?
     – Mi odafönt ajándékozási disztribúciós központnak nevezzük, és nemcsak fel-, hanem a Földre való leszállási engedélyt is kaptam tőlük.
     – Tudja, mit? – váltott enyhébb hangnemre a rendőr. – Most az egyszer eltekintek a büntetéstől, megússza figyelmeztetéssel. Ezzel a száguldással viszont hagyjon fel, nehogy összeütközzön egy másik angyallal!
A mennyei lény éppen olyan meglepett ábrázattal tekintett rá, mint amikor megállította, de nem tiltakozott; illőn megköszönte az elbocsájtást, majd tovalibbent.
     – Boldog karácsonyt! – kiáltott utána a rendőrbiztos, közben pedig az járt a fejében, hogy télvíz idején mindig megszaporodnak a fura fazonok.

*

Érdekelnek benneteket a DIY dolgok? Akkor ezeket a bejegyzéseimet szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Itt találjátok a könyves beszámolóimat, itt pedig az interjúimat.

Olvasásra fel!

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss hírekről, DIY ötletekről és akciókról!

Feliratkozom

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr3913522115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. C. Lang 2017.12.26. 19:39:35

@pingwin: Nem ismerem a műveit, de bóknak veszem, köszönöm. Én Markos Györgyöt láttam magam előtt rendőrként, amikor írtam. :)

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2017.12.27. 19:43:42

@T. C. Lang: oh, szóval saját szerzemény, akkor még egy nagy gravitációval rendelkező gratuláció is, kedves lány

2017.12.28. 21:34:47

szörnyű
elnézést...
:(

T. C. Lang 2017.12.28. 21:38:05

@pizzaszeletvágó: Sajnálom, viccesnek szántam. Köszönöm az olvasásra fordított időt.