T. C. Lang

Ezt olvastam - Krencz Nóra: Megszámlálhatatlan

2017. május 16. - T. C. Lang

Januárban kiderült, hogy a Megszámlálhatatlan című könyv szerzőjével, Krencz Nórával meglepően közel lakunk egymáshoz, azóta próbáltunk összehozni egy találkozót, amire április végén meg is valósult. Krencz Nórával – aki egy tünemény – beszélgettünk az írásról, a kiadás nehézségeiről, és szereztem tőle egy dedikált könyvet. A borítója gyönyörű, ráadásul kaptam egy saját készítésű könyvjelzőt hozzá, amit a kedvenceim között tartok számon (nagyra becsülöm az SK dolgokat)! <3

A főszereplő, Fabyen egy cellában tér magához, majd egy titokzatos fogoly segítségével kiszabadul onnan. Rabtársához csatlakozva, annak testvéreivel együtt menekül a gonosz Ragona Úrnő elől, akiről az emberek hihetetlen dolgokat pletykálnak. A lányok társaságában Fabyen megtapasztalja azt, ami hétköznapi halandó számára felfoghatatlan – mindeközben próbálja rendezni kusza érzelmeit.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

T. C. Lang (@tclangcreative) által megosztott bejegyzés,

A történet már azzal megnyert magának, hogy a középkort idéző környezetben játszódik. Az események Fabyen szemszögéből E/1-ben, ahol nincs jelen, ott pedig E/3-ban olvashatóak, így szépen elkülönülnek a jelenetek és helyszínek, és az olvasók nem maradnak le azokról a történésekről, amelyeknek ő nem részese. Fabyen laza fogalmazásmódja, humorossága sokszor csalt mosolyt az arcomra, és a többi rész is könnyen „fogyasztható”.

Ínyemre volt az in medias res kezdés, ahogyan belecsöppenünk az események kellős közepébe, és a főszereplő fiúval együtt csak kapkodjuk a fejünket, majd a kirakó darabkáit összerakva végül átlátjuk az egész képet. A sztori nem ül le, a váratlan fordulatok fenntartják az olvasók figyelmét – az írónőnek sikerült párszor alaposan meglepnie. Az utolsó 50 oldal pedig kifejezetten gyorsan elrepült.

Díjaztam, hogy Fabyen nem az a szokványos macsó hős. Végre egy pasi, akit nem váltja meg a világot egyetlen homlokráncolással, éppen ellenkezőleg: inkább ő szorul megmentésre! De nem reked meg az esetlen tökfilkó szerepkörében, fejlődik, felelősséget vállal – felnő. Volt egy jelenet, amikor az egyik lány elárulta neki a titkukat, ő pedig egy annyira tipikusan pasis kérdést tett fel ezzel kapcsolatban, hogy majdnem kicsordult a könnyem a nevetéstől! :) (Nem, csak azért sem spoilerezem!)

megszamlalhatatlan.jpgA három testvér – Shina, Corinna és Flanna – képességei nagyon tetszettek, ahogyan maga a fantáziavilág is. A lányok az adottságaikon felül képesek megszámlálhatatlanul sokszor újjászületni a saját testükben (erre utal a cím is), ezt igazán eredeti ötletnek tartottam. Shina karaktere éppen olyan jól eltalált a könyv végén, mint az elején. Corinna talán maga sincs tisztában a hatalmával, ezért törékenyebbnek tűnik, mint amilyen. Flanna képessége jött be a legjobban, ugyanakkor az ő személyisége a legellentmondásosabb, és a pálfordulása kissé hirtelennek tűnt számomra. A szerelmi életük kaotikus, akár egy szappanopera szereplőinek, de szórakoztatónak találtam.

Ragona egy igazi antihős, akit lehet gyűlölni – bár a lánya iránt érzett szeretet miatt egyszer majdnem megesett rajta a szívem. De csak majdnem. Atme (Ragona anyja) a szívemhez nőtt, bölcs, érett anyafigura, Lyra, a szolgálólány pedig elég összetett jellem.

A neveket külön ki szeretném emelni, imádtam őket!

Rajongok a boszorkányos könyvekért, és úgy megörültem, amikor az adottságok mellett feltűntek a varázslatok és bájitalok!

Az egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor az egyik lány épp felfedezte az erejét, de még nem tudta uralni, és virágba borította a környező tájat. Szinte láttam magam előtt az egészet… (Szerintem ez szerepel a borítón is, de lehet, csak én látom bele.)

Voltak benne olyan apró ellentmondások, amelyeket vagy észrevesznek az olvasók, vagy nem, de mindezekkel együtt is teljes mértékben élvezhető a történet, ígéretes első kötet! Noha a vége lezárt, mégis előrevetíti a folytatást, amit már kíváncsian várok! Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a romantikus-boszorkányos történeteket!

Köszönöm a szerzőnek a recenziós példányt!

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Ajánlom figyelmetekbe a DIY projektjeimről és az újrahasznosításról szóló bejegyzéseimet, illetve a
könyves beszámolóimat és az interjúimat.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr9312508431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása