T. C. Lang

Ezt olvastam - Margit Sandemo: Jéghegyek népe - A magányos lovag

2016. május 27. - T. C. Lang

Ezúttal egy újabb Jéghegyek népéhez kapcsolódó olvasmányélményemet szeretném megosztani veletek. Ha nem tudjátok, mit olvassatok, ne habozzatok, csapjátok fel! :)

ISBN: 963-8374-11-x
ISSN 1217-0666

9_a_maganyos_lovag_jn.jpg

A magányos lovag című kötetben Tarjei fia, Mikael sorsát ismerhetjük meg, akit szülei korai halála után szem elől tévesztettek a Jéghegyek népének leszármazottai. Nagyapja soha nem adta fel a reményt, hogy viszontlátja unokáját, azonban a svéd-dán háború hatalmas akadályokat gördített az útjába.

Az árva Mikaelt édesanyja rokonsága vette magához, ám nevelőapja is korán eltávozott az élők sorából, ezért nevelőanyja új férje által Svédországba került mostohanővérével, Marca Christianával együtt, aki később a gyámja lett.

Marca Christiana barátnője, a tizennyolc éves francia leány, Annette elárvul, és iszákos öreg bácsikája kívánja feleségül venni. Kétségbeesésében a lány elfogadja Marca Christiana ajánlatát, miszerint – még mielőtt a rokona tudomására jutna – Mikael oltár elé vezeti. Az alig tizenhét éves fiú vonakodva ugyan, de eleget tesz nevelője kérésének, majd a frigy megkötése másnapján hadba vonul.

A magányos fiú nem érez elhivatottságot a katonai pálya iránt, ám – befolyásos nevelőapja közbenjárásának köszönhetően – gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán. Gyakran helyezik át egyik svéd helyőrségből a másikba. Utazásai során lehetősége nyílik pár szót váltania Tancred Paladinnal, aki beszél neki közös származásukról, és megtudja tőle, hol élnek a rokonai; azonban az északi háború lehetetlenné teszi, hogy meglátogassa őket.

Egy kis livóniai faluban állomásozva gyakori vendége lesz a közeli kastélynak, ahol a gróf, a felesége és lányuk, Brigitte tengetik a mindennapjaikat. Habár igyekszik hű maradni feleségéhez, aki távollétében egy kisfiúval ajándékozta meg, szíve lángra gyúl a szépséges német lány iránt. Egy titokzatos, fekete ruhás hölgy kérésének engedelmeskedve meglepő felfedezést tesz az udvarházban.

Idegösszeomlása után hazavezénylik. Ekkor találkozik először fiával, Dominickel, akiről hamar kiderül, hogy különleges képességgel rendelkezik. A háború befejezése után bigott feleségét hátrahagyva sikerül eljutnia Norvégiába, ahol tudomást szerez róla, hogy nemzedékében nem fia az egyetlen csodabogár! Felesége követi, de vajon helyrehozható még a kapcsolatuk?

Egy gyökerét vesztett, magányos, meg nem értett lélek lelki tusáját követhetjük végig a sorozat kilencedik részében.

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

Ne maradjatok le a sorozat többi részéről készült beszámolómról, illetve a hozzájuk kapcsolódó bejegyzésekről, melyeket ide kattintva érhettek el!

Érdekelnek benneteket a DIY dolgok? Akkor ezeket a bejegyzéseimet is szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Olvastátok már az interjúimat?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr558747844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása