T. C. Lang

Ezt olvastam - Bogár Erika: Végtelen Mezők Vándora

2017. február 22. - T. C. Lang

A Végtelen Mezők Vándora nem az első könyv, amit Bogár Erikától olvastam, és nem is az utolsó. A Tullia meséi – Őrző című fantasyjével már bebizonyította, micsoda gazdag képzeletvilággal rendelkezik, és milyen szépen fogalmaz – erről bárki meggyőződhet, aki felkeresi a blogját. Nem volt kérdés, hogy a következő művére is lecsapok, és nem csalódtam benne, történetei ezúttal is elbűvöltek.

dscn3948.JPG

A Végtelen Mezők Vándora nyolc novellát tartalmaz. Nagyon kellett vigyáznom, hogy ne "faljam fel" egyszerre az összeset. Hagyni kell egy kis időt az olvasottak emésztésére. Engedni kell, hogy az egyes elbeszélések elidőzzenek a fejünkben és a lelkünkben, a következő pedig ne űzze ki őket túl hamar. Mert az biztos, hogy – legalább egy kis időre – mindegyik beférkőzik a gondolataink közé.

Nyolc különböző történet, nyolc eltérő női sors. A novellák más-más idősíkban játszódnak: a múltban (pl. Vendég a faluban), a jelenben (pl. Csak a fák...) és a jövőben (Magdaléna). Akad, amelynek egy elképzelt világ a színhelye (Tündérszárnyak), és olyan is, aminek valós történéseibe misztikum keveredik (pl. Magányba varrva). Hozzám az utóbbi elbeszélések álltak a legközelebb.

A lányok, nők, asszonyok különféle nehézségekkel szembesülnek, döntési kényszerbe kerülnek, vagy szembenéznek a sorsukkal, mely elől nem menekülhetnek. Egyiknek megadatik a boldogság, míg a másik csupán egy kis kóstolót kap belőle.

A kötetben az érzelmeké a főszerep, ugyanakkor nem elhanyagolható az egyes novellák mondanivalója az emberi gyarlóságról, a becsületről, a kegyetlenségről és a változásról. A szerelemről minden giccs nélkül beszél, és az ízléses erotika is megjelenik benne (A hiúz).

Kiemelném az írónő által használt, régies magyar neveket (pl. Csépán, Bese, Zille), melyek nagyban hozzájárulnak a történetek egyediségéhez. A gyermeket váró párok akár ihletet is meríthetnek belőlük. :)

Nehéz kedvencet választani, mindegyiket szerettem. Talán a Magányba varrva című novellát emelném ki, ami egy csipetnyi természetfelettivel meghintett "történet a történetben". Nem is tudtam eldönteni, hogy Szandra vagy Júlia szálával haladnék-e már jobban.

Nem emlékezett rá, köszönt-e a hölgynek, csak annyit tudott, hogy elveszített valamit, ami egykor az övé volt. Valami megfoghatatlant, birtokolhatatlant, mint amilyen az első napsugár vihar után, vagy a virágillatú szellő… az ilyen csodát elveszíteni a legnagyobb fájdalom a világon.

Bogár Erika: Végtelen Mezők Vándora – Magányba varrva

Hát nem szívbemarkoló?

Bátran ajánlom mindazoknak, akik kellemes olvasmányra vágynak!

A Végtelen Mezők Vándorát megrendelhetitek vagy letölthetitek a kiadó webshopjából, a Tullia meséi – Őrző elektronikus formátumát pedig ingyen megszerezhetitek 2017. február 28-ig. Részletek a lap alján.

*

Tetszett a cikk? Osszátok meg ismerőseitekkel is!

Megtaláltok a Facebookon és az Instagramon is.

Ajánlom figyelmetekbe a DIY projektjeimről és az újrahasznosításról szóló bejegyzéseimet, illetve a
könyves beszámolóimat és az interjúimat.

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss bejegyzésekről, DIY ötletekről és akciókról, és töltsétek le az ajándék novellát!
Feliratkozom

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr412274781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása