T. C. Lang

Ezt olvastam - Margit Sandemo: Jéghegyek népe - Kísértetkastély

2016. április 22. - T. C. Lang

Az időjósok azt ígérik, este elromlik az idő. Ha már kénytelenek vagyunk a hétvégét a lakásba zárva tölteni, javasolom, lapozzunk fel egy könyvet! Például Margit Sandemo Kísértetkastélyát, amely a Jéghegyek népe-sorozat hetedik részét képezi.

ISBN: 963-8374-06-4
ISSN 1217-0666

7_kisertetkastely_jn.jpg

A harmincéves háború már egy éve véget ért. Cecilie elküldi fiát, a Dániában nevelkedett Tancredet, férje nővéréhez Jütlandra. Az unalmasnak ígérkező látogatás azonban nem várt kalandot tartogat!

Tancred nagynénje meghívja egy összejövetelre Holzenstern bárót és családját azzal a nem titkolt szándékkal, hogy összeismertesse ifjú unokaöccsét Stellával, a báró unalmas lányával. A fiú érdeklődését azonban Molly, a közeli udvarház riadt szolgálólánya kelti fel, akivel nem sokkal korábban találkozott az erdő mélyén. Szíve első pillantásra lángra gyúlt iránta, és bármit megtenne azért, hogy viszontláthassa.

A fiatal őrgróf a vendégséget követően kiszökik nénje házából, eltéved és egy különös kastélyra bukkan, aminek egyedüli lakója a gyönyörű Salina. A nő előbb  megpróbálja elcsábítani a fiút, majd elkábítja. Tancred másnap reggel az erdő szélén tér magához, az este további részéről csak homályos emlékei maradnak. Tudomására jut, hogy valóban létezett egykor egy meseszép boszorkány által lakott kastély, de az már a földdel egyenlő. A fiú elkezd gyanakodni, hogy esetleg ő is a Jéghegyek népének különleges képességekkel rendelkező tagjai közé tartozik, és az éjszaka történései csupán látomások voltak.

Közben Molly segítséget kér Tancredtől. Tőle értesül arról, hogy a kastély igenis létezik! De vajon milyen okból vezették félre?

Visszatérve a titokzatos helyre rálelnek a szépséges asszony elrejtett holttestére. Ha nem a letűnt idők boszorkánya, akkor vajon kicsoda? És ki lehet a másik nő, akinek a tetemét – a fiú álma alapján – megtalálják a közeli tóban? Fény derül arra is, hogy Molly, akibe fülig beleszeretett, és aki úgy tűnt, viszonozza érzéseit, nem az, akinek mondta magát. Az egész ügy egyre szövevényesebbé válik.

A két fiatal útjai szétválnak, csak két év elmúltával találkoznak újra. Számos akadállyal kell megküzdeniük, hogy szerelmük beteljesülhessen: előbb a lány rejtélyes betegsége ad okot aggodalomra, majd feletteseik – a király, illetve a főudvarmester – szembenállása miatt félő, hogy ismét el kell válniuk egymástól, végül az ifjú őrgróf sötét titka árnyékolja be boldogságukat. Azonban a lány múltjából is felbukkan valaki, aki veszélyt jelent számukra.

1654-ben egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a háború a svéd és a dán területek között elkerülhetetlen. Tancredet Holsteinbe vezénylik. Találkozik egy fiatal, svéd katonával, aki úgy néz ki, mintha a tükörképe lenne.

Az írónő ismét mesterien szövi bele a történelmet ebbe az izgalmas, fordulatokkal teli regénybe, több valós személyt is szerepeltet benne. A sorokat falva teljesen azt az érzetet kelti az olvasóban, mintha a cselekmény a valóságban is úgy esett volna meg, ahogyan az a könyvben szerepel. De aki attól tart, hogy a történelmi hűség a sztori rovására megy, az téved! Detektívtörténet és szerelmes regény - kettő az egyben!

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

Ne maradjatok le a sorozat többi részéről készült beszámolómról, illetve a hozzájuk kapcsolódó bejegyzésekről, melyeket ide kattintva érhettek el!

Érdekelnek benneteket a DIY dolgok? Akkor ezeket a bejegyzéseimet is szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Olvastátok már az interjúimat?

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr208655508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása