T. C. Lang

Ezt olvastam - Margit Sandemo: Jéghegyek népe - Hóvihar

2016. június 17. - T. C. Lang

Mára a Jéghegyek népe soron következő részét hoztam nektek, amely azért is különösen kedves számomra, mert ez a kötet az egyik kedvenc főhősöm, Villemo köré épül. Nagyjából annyi idős lehettem, amikor először olvastam a sorozatot, mint Villemo, így teljes mértékben azonosulni tudtam vele; együtt örültem és együtt szenvedtem vele. Következzék az ő története!

ISBN: 963-8374-12-8
ISSN 1217-0666

10_hovihar_jn.jpg

Dag Meiden ötven évvel ezelőtt járásbíróként halálra ítélte Eldar Svartskogen dédapját, és a család az apával együtt elveszítette a majorját is. Meidenék – megszánva a nélkülöző családot – egy kisebb földdarabot adtak kárpótlásul a leszármazottainak. A rossz életű férfi utódai Dagot okolták rossz sorsukért, gyűlöletük nemzedékről nemzedékre szállt.

Az 1673-as esztendőben hatalmas éhínség pusztít a környéken. A Svartskogen major lakói megpróbálnak ételt lopni Grastensholmról, azonban az udvarház emberei a tolvajok után lőnek, és a nyomok alapján golyóik célba érnek. Dag három dédunokája, a galamblelkű Irmelin és a két kiválasztott, Niklas és Villemo elindulnak a sérültek felkutatására, így jutnak el Svartskogenékhez.

Villemo – akinek természete hasonlóan nyughatatlan, mint a legendás Solé – menten beleszeret a durva lelkű, vad ifjúba, Eldarba, akinek szándékai nem éppen tisztességesek. A férfi nővére bosszúvágytól fűtve elcsábítja Villemo tapasztalatlan unokaöccsét, a család előkelő dán ágából származó Tristant, hogy szégyent hozva rájuk átadja neki az utcán összeszedett betegségét.

Miközben Villemo a gyilkossággal vádolt Eldar segítségére siet, gazemberek támadnak rá, és miután egyiküket átsegíti a másvilágra, menekülni kényszerül. Találkozik a norvég szabadság elszánt harcosaival, akik egy távoli birtokra irányítják kettejüket. Niklas és a szintén különleges képességekkel rendelkező svéd rokonuk, Dominic, a lány keresésére indulnak.

Időközben Eldar felfedi Villemo előtt ellenszenvének valódi okát. Munkaadójuknál szörnyű felfedezést tesznek...

A kötetben megismerhetjük egy fiatal lány szerelemről való elképzelését, és a különböző fortélyokat, amivel megpróbálja felhívni magára választottja figyelmét, valamint azt, hogy egy naiv szerelmes, az intő jelek ellenére, milyen vakon képes kapaszkodni a bálványáról kialakított képbe.

Valószínűleg minden lány és nő találkozik előbb-utóbb egy "Eldarral", egy jóképű rosszfiúval, akiről a szíve mélyén tudja, hogy nem hozzá való, mégsem szűnik a vonzalma iránta, és reménykedik, hogy majd az ő hatására megváltozik, és jó útra tér... legfeljebb nem ér ilyen tragikus véget a románc. Aztán mindannyian rájövünk, hogy mennyivel jobb beleszeretni egy jófiúba - no de ne rohanjunk ennyire előre! ;)

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

Ne maradjatok le a sorozat többi részéről készült beszámolómról, illetve a hozzájuk kapcsolódó bejegyzésekről, melyeket ide kattintva érhettek el!

Érdekelnek benneteket a DIY dolgok? Akkor ezeket a bejegyzéseimet is szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Olvastátok már az interjúimat?

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr798816202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása