T. C. Lang

Ezt olvastam - Szikszay Károly: Angyalbőrben

2019. október 22. - T. C. Lang

Gyerekkorom kedvenc filmsorozata volt az Angyalbőrben. Mai korbesorolás szerint még nem is nézhettük volna, unokatestvéreimmel mégis újra és újra betettük a lejátszóba a videokazettát, és ugyanúgy nevettünk rajta minden alkalommal, mintha akkor látnánk először. Arról nem is beszélve, hogy a magam nyolc-tíz évével fülig bele voltam zúgva Urbánba.

Képzelhetitek, mekkora meglepetés volt, amikor nyáron, szüleim könyvespolcának rendezgetése közben ráakadtam a regényváltozatára, eszembe se jutott, hogy megjelenhetett könyvben!

angyalborben.jpg

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr215245204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2019.10.23. 19:00:42

Üdv. Én ismerem a könyvet, megvan rég, nagy kedvenc hasznos volt .
Szerintem a könyvet még jóval a forgatás előtt íródott a castingolás, szereplőválogatás előtt, ez lehetett a cselekményvázlat vagy csak terv.
Az általad leírt eltéréseken kívül van még jó néhány.

pl. A könyvbeli Pósnál még nem történik semmi megjegyzés sötétebb bőrére Karády és Rabó részéről, a sorozatban ugye annál több - gondolom itt még nem Kálid Artur volt a szerepre. A Pa-Dö-Dő lányok is ezért hiányoznak a könyvből.

SPOILER A KÖNYVET NEM OLVASOTTAKNAK !

A Az 1x01 Military butik kicsit másként ér véget, a könyv szerint a szitakötők miután ellopták a military készletet, és róluk ázott le a festék, nem a szakaszról.
1x07 Álca nélkül-ben Rabót nem sittelik le az elején, ő megy jót nudizni.
Az 1x13-ban pedig Annamarit nem egy játékostárssal, hanem magával Vágó István játékvezető úrral találják egy ágyban Dezsőkéék…

Van egy kis következetlenség is.. A könyvben az 1x03 Bőrtérképben tesznek pár megjegyzést a régész Sövegjártó Mireillére, aki csak az 1x10 Bogdánban kerül elő. De az mégsem lehet időrendileg a Bőrtérkép előtt, mert Bazsó a húgának az 1x10-ben már vőlegényként mutatja be Urbánt. Taxis honvéd pedig csak az 1x03ban ismerkedett meg Szegő Zsuzsa főhadnaggyal…

T. C. Lang 2019.10.23. 19:15:28

@Sigismundus: Én is azt tudom elképzelni, hogy a könyv előbb íródott, és később nem hozták szinkronba a sorozattal, vagy úgy gondolták, hogy ennyi változtatás belefér. Alapvetően nincs bajom, ha a film- és a könyvváltozat kis mértékben eltér egymástól (pont a napokban néztem meg a Bogdán koporsóját, és nagyon-nagyon más, mint a könyv), de legalább a főszereplők neve maradhatott volna... :/ Ami szíven ütött még, az a "buzizás" narrációban. Ez a könyv nem jöhetne ki így napjainkban, de annak idején senki nem akadt fenn ezen. Változott a világ. A történetek viszont ugyanolyan szórakoztatóak, mint harminc éve!
süti beállítások módosítása