T. C. Lang

Ezt olvastam - Horváth Éva: Macskamisztikum

2016. augusztus 26. - T. C. Lang

Ismét egy magánkiadásban megjelenő könyvet olvastam, Horváth Éva Macskamisztikumát. Ez egy kedves memoár arról, hogyan változott az idők során a szerző macskákhoz való viszonya.

ISBN: 9789634246510

macskamisztikum.jpg

A könyvben az írónő párhuzamot von a cicák és az emberek viselkedése között, ami olykor megmosolyogtatja az embert, máskor pedig könnyeket csal a szemébe. Szépen bemutatja a macskák személyiségét, főleg Kék övesét. Soraiból kitűnik mennyire a szívéhez nőtt, és nem csak azért, mert többször is hangsúlyozza, hogy a lelki társa vált belőle. Most persze biztosan akad, aki elcsodálkozik azon, hogyan lehetséges az, hogy egy cica valakinek a lelki társa. De ezen csak az hökken meg, akinek nincs és nem is volt házi kedvence. Kifejezetten örültem annak, hogy a történetekben szereplő macskákról készült fényképekkel van illusztrálva a könyv, mely által az olvasókhoz is közelebb kerülnek a szőrös négylábúak.

A szerző áldozott a korrektúrára, és nagyon szomorúnak találom, hogy a korrektor munkája finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után, továbbá jót tettek volna a szerkesztés során egy külső szem észrevételei.

Évát a Macskamisztikum megjelenése után árasztottam el kérdéseimmel; az interjú elkészülte és annak megjelenése között veszítette el az egyik könyvben szereplő macskát, amit a történet megismerése után még jobban sajnálok.

Talán egy órába telt végigérnem ezen a megható könyvecskén, és szívesen olvastam volna még a cirmos családról. A macskabolondok is biztosan élvezni fogják!

Köszönöm a szerzőnek a recenziós példányt!

Ti is olvastátok? Akkor mondjátok el a véleményeteket róla!

Itt találjátok a többi könyves beszámolómat, és ide kattintva tudtok beleolvasni A Lámpás nyomában című misztikus szerelmes regényembe.

Érdekelnek benneteket a DIY dolgok? Akkor ezeket a bejegyzéseimet szeretném a figyelmetekbe ajánlani!

Olvastátok már az interjúimat?

Iratkozzatok fel a hírlevélre, hogy értesüljetek a friss hírekről, DIY ötletekről és akciókról!

Feliratkozom

Mentés

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr7110424284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása