T. C. Lang

Ezt olvastam - Körmendi Zoltán: Isteni program

2018. október 10. - T. C. Lang

A könyv szerzője, Körmendi Zoltán megkeresett tavaly, hogy előolvasnám-e az Isteni program folytatásának, avagy testvérkötetének elkészült részeit, viszonzásképpen megajándékozott a regény elektronikus változatával, amelyet ezúton is köszönök neki. Bokros teendőim mellett csak nemrég sikerült beiktatnom a könyvet az olvasásaim közé. Elöljáróban annyit árulok el róla, hogy igazán eredeti.

Fülszöveg:

2007. április 16.

Az egész világot futótűzként járta be a hír:

„Összesen 33 ember halt meg, 15 pedig megsebesült az amerikai Virginia állam műszaki egyetemének kollégiumában és egyik osztálytermében történt lövöldözésben.

Az Egyesült Államokban korábban is voltak hasonló tragikus lövöldözések – sokszor iskolákban –, de eddig ez a legsúlyosabb.”

Mi állhat a történtek hátterében?

Egy fiatal magyar lány a gimnáziumában bemutatja a Karma nevű számítógépes programot, amit az amerikai kormány Információs Tudatosság Hivatala (IAO) észlel és veszélyesnek ítél a közösségi oldalakkal való kapcsolata miatt. Kiderül, hogy a veszélyt inkább az jelenti, hogy egy amerikai számítógéphez is automatikusan kapcsolódik.

Krisztinát és barátját egy ösztöndíj ürügyén Amerikába hívják, hogy a lány különleges képességeivel egy régebb óta tartó kutatásban vegyen részt, azonban úgy tűnik, az irányítás kicsúszik a hivatal kezéből.

Ez alatt egy dél-koreai diák egyre furcsább és szélsőségesebb viselkedése több tanárt és professzort aggaszt, mégsem állítják le a fiút. A két dolog szoros kapcsolata azonban csak túl későn válik egyértelművé, ezért nem sikerül megakadályozni a hírekből is ismert tragédiát.

A könyv mondanivalója jóval túlmutat egy kalandregényen. A trilógia első kötete új dimenziókba kalauzol.

„Izgalmas, elgondolkodtató és lendületes. Ezzel a három szóval tudnám jellemezni. …

Az író nagyon jól adagolja az információkat, egyszerre nem tudunk meg sokat Krisztina küldetéséről vagy az amerikai kormány céljairól, éppen ezért hajtott a vágy, hogy minél többet megtudjak, és hamar azon kaptam magam, hogy egyetlen este alatt elolvastam az első száz oldalt..."

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr6314289545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása