T. C. Lang

Anyatest és mozgás

2020. január 23. - T. C. Lang

Hosszas töprengés után nem íróként, hanem feleségként és háromgyermekes anyaként, meg egy picit edzőként szólok most hozzátok.

Míg a tinédzserek zöme túlsúllyal küzd, engem a karcsúságom miatt cikiztek. Megkaptam, hogy ilyen lábakat inkább rejtegetni kéne, nem miniszoknyában mutogatni. Egy pálcika vagyok. Higgyétek el, nem kevésbé bántó, mint amikor lebálnáznak egy túlsúlyos gyereket.

Mindig mozogtam, és hiába riogattak, hogy majd az irodai munkavégzés mellett felszaladnak rám a kilók, ez nem történt meg. Lehet legyinteni, és elintézni azzal, hogy jó a genetikám, de az csupán 10-15 %-ban befolyásolja a testalkatot, kb. 20 %-ban a mozgás, nagyjából 60 %-ban a táplálkozás, a maradék 5 %-ot a lelki tényezők, a betegségek, a stressz, az alvás teszi ki. Mindig ügyeltem a táplálkozásomra, nem ragadtam le a rántott hús sült krumplival és a pörkölt nokedlival párosításoknál, nem voltak falási rohamaim, nem fojtottam a bánatomat ételbe, és nem is vagyok különösebben édesszájú. Számomra az okozott nehézséget, hogy ha valami gyötört, akkor a gyomrom pingponglabda méretűre zsugorodott, és fogytam. Nem olyan irigyelni való, mint hangzik.

Az első várandósságom tervezésekor felkészültem arra, hogy szülés után nem kapom vissza a leánykori alakomat (és a másik kettő alkalommal is). 54 kg-mal estem teherbe, 67 kg-osan „döngettem” be a szülőszobába.

Az utolsó másfél-két hónapban sokan mondták, hogy „Tündi, de kikerekedett az arcod!” – pedig, mint említettem, nem volt rajtam extrém túlsúly, csak épp nem ezt szokták meg. Szörnyen rosszulesett. Lehet ezt a mondatot nem bántásként értékelni? Láttam én is a tükörben, hogy egy teltebb arc néz vissza rám, de ezzel együtt is gyönyörűnek találtam magam, és a rosszullétek ellenére is imádtam ezt az időszakot! (Csak tudnám, miért reggeli rosszullétnek nevezik a hányást – bár való igaz, reggel kezdődött, és estig tartott.)

Egy majdnem 4 kg-ot nyomó csodás, egészséges gyermekkel, 60 kg-osan hagytam el a kórházat. Most biztosan sokan felszisszennek, hogy alattuk terhesség nélkül is többet mutat a mérleg, mit akarok én a pehelysúlyommal, de mindjárt megértitek, hova szeretnék kilyukadni. Szóval amikor ott voltam egy kéthetes babával, a megszokotthoz képest 6 kg-mal erősebb testalkattal, pihe-puha hassal, a háromóránkénti szoptatás miatt robotüzemmódban működve, karikás szemmel, frizura helyett lófarokba fogott hajjal (a lebüfizett pólómat azért kicseréltem), és egy rég nem látott, gyermektelen férfiismerős megjegyezte, hogy mennyire „elhagytam magam”, akkor legszívesebben megsimogattam volna egy péklapáttal.

Igen, léteznek olyan pasik, akik nem tudják elfogadni a női test változását. Akadnak olyan személyek, akik azért hagyják el a feleségüket, mert nem fogynak le szülés után. De a férfiak többsége nem ilyen!

pocak_tcl.jpg

A fenti képeket magamnak készítettem három évvel ezelőtt, nem terveztem, hogy megosztom a nyilvánossággal, úgyhogy bocs a minőségért. Most mégis megmutatom őket, hogy erőt adjak nektek, mert ilyen egy igazi anyatest! Az első kép a harmadik terhességem alatt készült, 4 nappal szülés előtt. A második képet 8 nappal az után fotóztam, hogy életet adtam egy több mint 4,2 kg-os gyermeknek.

Szülés után eszembe se jutott sportolni! Erőm se lett volna hozzá. Nem is az egy anya dolga, hogy minél hamarabb eltüntesse magáról a súlyfelesleget. Kilenc hónapig nőtt odabent egy gyermek, nem lehet, nem szabad elvárni, hogy egy hét vagy egy hónap után eltűnjön a várandósság nyoma.

Rólam nem is fog soha. Nemcsak „20-30 kg hízástól mehet tönkre ocsmányul a bőr”, hanem egy nagy babától is – nekem pedig mind a három gyermekem nagy volt. Dacára a terhességek előtti erős hasfalamnak, a puhító és feszesítő csodakrémeknek, soha nem lesz a hasamon a bőr „feszes, szexi, csinos, vonzó bőr”; nagyjából úgy néz ki, ha előrehajolok, mint egy shar pei pofája (épp csak nem olyan szőrös, kicsit sápadtabb, nem pislog belőle két szem, ugatás helyett pedig max kutyorog). De nem bánom. És a férjem libidója sem csökkent miatta.

Ha valaki azt mondja egy nőnek, miután életet adott a közös gyermeküknek, hogy már nem kívánja, mert nem olyan az alakja, mint lánykorában, akkor az menjen csak, nem kár érte. Majd jön helyette egy olyan, aki nem a derékméretet értékeli! Egy férfi, egy igazi férfi úgy szeret egy nőt, ahogyan van, és pluszsúllyal is a fülébe súgja, hogy csodálatosnak találja. Szülés után, amikor a női önértékelés a megváltozott test, az új körülmények, a hormonok tombolása, a nyomás, a kialvatlanság, esetleg a depresszió miatt valahol a béka hátsófertálya és a kibányászandó szén között van, akkor meg főleg.

A mondás szerint a cél szentesíti az eszközt. Nem, a célig való eljutás módja megmutatja, milyen emberek vagyunk, a stílusunk pedig tükrözi a személyiségünket. Nézzetek tükörbe, és lássátok, hogy szépek és értékesek vagytok, akár van rajtatok plusz kiló, akár nincs! A súlyfelesleg nem bűn és nem lehet ok a megszégyenítésre, se a bűntudatkeltésre, még akkor sem, ha mozgásra szeretnénk ösztönözni valakit, reklámcélból pedig elfogadhatatlan.

Senki ne kínozza magát fogyókúrával azért, hogy egy férfi kedvében járjon! Egyetlen férfi (vagy nő) van, akinek a hatására érdemes életmódváltásba (és nem fogyókúrába!) fogni: az orvos.

Ne egy férfi irreális elvárásai miatt sportoljatok, ne is azért, hogy fogyjatok vagy kerekebb legyen a popsitok! Hanem az egészségetek miatt. És mert számotokra örömet szerez.

Különbözőek vagyunk, mindenkinek másfajta mozgásforma jön be: van, aki imádja a latin dallamokat és szereti rázni magát zumbán, mást a hideg ráz tőle, és inkább a meditatív „démonidézés”, a testet-lelket igénybe vevő jóga jön be neki, megint más pedig egy cross tréninggel feszegeti a határait, vagy épp a szabad ég alatti kocogással csendesíti le a gondolatait és dolgoztatja meg a szervezetét... Rengeteg lehetőségből választhatunk.

Nem áltatok senkit, ha valaki soha nem sportolt, akkor az agya nem fogja rögtön jutalomként érzékelni a mozgást, időre van szüksége hozzá. De egy kis kitartással megtapasztalhatjátok, milyen fantasztikus, amikor az ember szívdobogva várja a hét bizonyos napját vagy napjait, mert aznap van edzés! Ha eddig nem éreztetek ilyet, az azt jelenti, hogy még nem találtátok meg a nektek való sportágat. Ne féljetek belevágni, próbáljatok ki többféle mozgásformát! Ne azért eddzetek, hogy felálljon a férjetek cerkája, vagy beleférjetek az XS-es ruhába, vagy sajtot lehessen reszelni a hasatokon, hanem azért, hogy hosszú, egészséges, teljes életet élhessetek, a fájdalmat és a gyógyszereket csak hallomásból ismerjétek, a kórházat pedig csak kívülről lássátok.

Tudom, az időhiány nagy úr. Robotoltok 9 órát, és még mosni, főzni, takarítani kell, tanulni a gyerekekkel... Próbáljatok megoldást találni, vonjátok be a munkába a családot. Lehet két napra főzni, vagy a nagyobb adagból lefagyasztani, apuka is ragadhat fakanalat, és a hároméves is húzkodhatja a porszívót – talán nem lesz olyan tiszta a padló, mintha ti csinálnátok, de ez számára játék, ráadásul így felnőttként is természetesnek találja majd, hogy részt vesz a házimunkában, és nem mástól várja el, hogy elvégezze helyette. Ha a szombat délutáni film megnézése helyett a mozgást választjátok, már tettetek valamit az egészségetek megőrzése érdekében, ha egy hétköznap délutánba is sikerül beszorítani, akkor pedig már sokkal előrébb vagytok.

És miért ne lehetne családi programot csinálni a mozgásból? Tudtátok, hogy rendszeres, bő egyórás tempós sétával sokat tehettek az egészségetekért (és a zsírpárna jobban vékonyodik tőle, mint a felülésektől)? Közben lehet tolni a babakocsit, kerékpározhat mellettetek a nagyobb gyerkőc, és apukának sem kell kimaradnia a mókából, akarom mondani a mozgásból. A szívetek (és a lelketek) nagyon hálás lesz érte.

Ha van lehetőségetek igénybe venni egy személyi edző segítségét, akkor hatékonyabb lehet az edzés, az igényeitekre szabja és az állapototokhoz igazítja az edzésprogramot, vigyáz a testi épségetekre, ügyel arra, hogy ne végezzetek olyan gyakorlatot, ami veszélyes az egészségetekre, egy dietetikus pedig sokkal nagyobb támogatást tud nyújtani, mint bármilyen csodaszer vagy divatos, „tuti biztos, mert a barátnőmnek is sikerült (igaz közben éhezett, folyton kiabált velem és fájt a feje, utána meg kétszer annyit szedett fel)” „2 hét alatt mínusz 8 kiló” fogyókúra, ráadásul az ő pártfogásukkal arra is egész jó esély van, hogy az elért eredményt megtartsátok. És még low carb terméket sem kell vásárolnotok hozzá.

Az egészség legyen veletek!

 

A fotók a szerző tulajdonát képezik, más személy általi felhasználásuk nem engedélyezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://tclang.blog.hu/api/trackback/id/tr315422848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dedoca eder 2020.01.24. 16:12:32

ehhez nem is lehet mást hozzátenni. így igaz.

mentorosh lecsó 2020.01.24. 19:29:33

@T. C. Lang: minden szavaddal egyetértek és gratulálok az íráshoz ! Nagyon szórakoztató és jó párszor felröhögtem... Pedig nőgyalázó, hímsoviniszta disznó vagyok... :)))

Nálunk következő a helyzet: a Zasszony 2 csodálatos fiúgyermekkel ajándékozott meg.
Amikor elkezdett gömbölyödni én annál jobban szerettem és KÍVÁNTAM !! Nem tudtam betelni vele ! És amiről igazán ritkán beszélünk mert TABU, valljuk be hogy várandósan is bizony fel lehet ülni a "szexmotorra"... :))

Éééééssss MIFÉLE IDIÓTA, ABERRÁLT, KORLÁTOLT GYÖKÉR az, AKI nem kívánja a kedvesét a szülés után is ???!!????
Én akkor láttam a legszebbnek ŐT ! Smink nélkül, csapzott hajjal, csehszlovák mackóalsóban. Nem csak az ivadék szeretett volna a mellén csüngeni, hanem jómagam is. :))))
Amikor a második is jött dettó ugyanez...

Az elmúlt napok foscunamija olvastán először életemben rákérdeztem, hogy "hány kiló vagy?". Nem kellett volna... :))) Gestapós tekintettel, vakkantva válaszolt: 72 b@zdmeg !
Mondjuk ehhez társul egy 188cm-es magasság is ! És olyan kerek segge van, hogy szülői értekezletek alkalmával irigykedő pillantásokat kapok a többi apukától. Fogalmam nincs, hogy amikor megismerkedtünk hány kg-ot nyomott.
A szerelmet és szeretetet kg-ban mérik ?
Én kérek elnézést ! :)

Jómagam 188cm/80kg. És ehhez nem tettünk semmi mást, mint racionálisan, NORMÁLISAN étkezünk és néha kirándulunk, biciklizünk... ennyi... de semmi több ! Persze a "zaba" ugyanúgy megy: töltött káposzta, sonka, szalonna, hagymás-bab... :))) Mégis meg lehet oldani...

Férfiként ÉN szégyenlem magam ennek a méretes f@szparasztnak a kijelentései miatt !!!

Ui: jahhhh, ma sertéspöri a vacsi nokedlivel és csemege ubival, utána gesztenyepüré meggyel és tejszínhabbal :)))) Nesze b@zzdmeg NORBI UPDATE !

Megbolondoult V. Orbán pápa 2020.01.24. 19:29:35

Norbinak mondta már valaki, hogy a feleségének kapafoga van, ezért szépnek nem nevezhető? Nem ártana elvinni egy fogszabályzásra, hátha akkor jobban nézne ki és a Norbikának sem kellene sex közben arra gondolnia, hogy nemzőszerv nélkül marad egy hitvesi altáji csók után. Amúgy a kövér nő és férfi nem szép, de a kapafog meg a buta fej se különb. Úgyhogy előbb a saját portájukon kellene rendet tenni, mielőtt bárkit oktatgatnak.

szánmonoxid 2020.01.24. 20:28:01

@Megbolondoult V. Orbán pápa:
Rosszul írtad, nem V. Orbán pápa, hanem V. Orbán felcsút.
Pápa az L. Kövér. Meg F. Gyurcsány. Mivel egyidősek, szerintem haverok is voltak a helyi KISZ-ben.

szánmonoxid 2020.01.24. 20:28:05

"Egy férfi, egy igazi férfi úgy szeret egy nőt, ahogyan van, és pluszsúllyal is a fülébe súgja, hogy csodálatosnak találja."
Ez az álombeli PC-változat.
A valóságban azért az van, hogy a férfiak nagy része egyfajta testalkatra indul be. És ha valaki egy gazellát vett el, a víziló, akivé fejlődött, nem fog neki bejönni (ez fordítva is igaz: aki a víziló alkatot szereti - olyan férfiak is vannak szép számmal -, annak meg a gazella nem jön be). Ettől még találhatja az adott nőt csodálatos embernek, remek barátnak, akivel mindent meg tud beszélni, csak épp a farka nem fog rá felállni - ezt majd megoldja mással. Mert meg fogja oldani, afelől ne legyen kétség.

Addig meg lehet otthon hitegetni magatokat, hogy titeket úgy kell szeretni, amilyenek vagytok.
Csakhogy ez a valóságtól olyan messze van, mint ide az Univerzum széle.

Persze nem olyan alakváltozásról van szó, mint a blogger esetében, hogy néhány kiló felugrik - ez, pláne hosszabb idő alatt, általában belefér. Norbi is arról beszélt, hogy aki 54 kilósról 84 kilósra hízik, az ne csodálkozzon, ha a férje/faszija nem fogja már kívánni, és mással dug.

Ez meg a való világ.
Akkor is, ha nem szép dolog az etikatankönyvek szerint.

T. C. Lang 2020.01.24. 20:32:18

@mentorosh lecsó: Köszönöm szépen! :) Olyan jó volt olvasni a soraidat! :))) Innen is pacsi neked és a feleségednek!

T. C. Lang 2020.01.24. 20:35:02

@szánmonoxid: Legyél szíves, ne politizálj, itt nincs helye.

T. C. Lang 2020.01.24. 20:57:13

@szánmonoxid: Én is ismerek olyat, aki ezért vált el, mégis több az olyan ismerősöm, akit nem zavar, hogy az asszony alakja nem olyan, mint húszévesen. (Persze zömében az ő testalkatuk sem olyan, mint amikor megismerkedtek a feleségükkel.) Fogalmazzunk úgy, hogy a vanília után megkóstolta a csokit, és rájött, hogy az éppen úgy ízlik neki - ha nem jobban. Az arányokon tudnánk vitatkozni, és a félrelépések okán is.

szánmonoxid 2020.01.24. 21:15:36

@mentorosh lecsó:
Hány évesek vagytok mindehhez? Mert ha 40 alatt, akkor még ez a természetes. Utána kezd el hízni az emberek nagy része, mert utána már lassul az energiaégetés a szervezetben, azaz amit megeszel, abból több marad bent, cserébe a sejtjeid lassabban cserélődnek -> öregedés.
Mondjuk 188 centihez a 72 kiló nem nevezhető elhízásnak, kb. most van normál alakja, ami már nem piszkafa.

Az elhízás nagyjából a 100 kg agy afölött lenne. Biztos, hogy akkor is ugyanígy kívánnád, ha másfélszer akkora lenne, mint most?

Valóban nem volt egy kíméletes nyilatkozat, amit Norbi mondott, de sajnos, igaz. A férfiak 90%-ára biztosan. És Norbi sem úgy gondolta, hogy szülés után már másnap lelép a férfi, kell neki pár év. De többnyire ez a vége. Ha nem is válik el, de otthon már nincs szex, mással oldja meg, máshol.
Nézz körül a neten, elég sok ilyen történetet fogsz látni. Meg a társkeresőkön egy csomó olyan nőt, aki férjnél van, de keres valakit dugásra, mert az évek őta nincs otthon. És ha megnézed az adataikat is, általában több a testsúly (ki), mint magasság (cm) -100. Ami bizony nőknél már erősen a telt alkatot jelenti, főleg 170 centi alatt. (180 fölött még határeset, ott még +5-10% hozzájön, mert a magassággal ugyebár a térfogat és ezzel a testsúly közel köbösen változik, egy 3 centi átmérőjű paradicsom tömege kb. 1/8-ad része egy 6 centi átmérőjűének, nem fele.)

@Megbolondoult V. Orbán pápa:
Na jó, de amikor megtetszett neki, Réka akkor is így nézett ki, lófej, kapafog, kevés agy. Szóval így szerette meg, nem a szülések (vagy bármi egyéb) után lett ilyen.

szánmonoxid 2020.01.24. 21:57:36

@T. C. Lang:
Inkább viccnek szán(monoxid)tam, mint politikának. :-)

szánmonoxid 2020.01.24. 22:16:29

@T. C. Lang:
Kérdezd meg tőlük azt is, milyen gyakori a szex.
Mert az, hogy együtt vannak, semmit nem jelent, írtam is, hogy amúgy társként, barátként simán megy ez a legtöbb helyen, már legalábbis ha úgy házasodtak össze, hogy előtte megismerték egymást, nem a rózsaszín köd hatása alatt.
Persze, abban igazad van, hogy félrelépésnek több oka is lehet.

Meg mint írtam is, persze, az évek során mindenki változik, csak nem mindegy, hogy mekkorát.
Horváth Éva (modell, műsorvezető, mittudomén) is hozzászólt Norbi megnyilatkozásához, hogy ő is megváltozott szülés után, meg felszedett pár kilót stb. - csak hát neki most olyan az alakja, így megváltozva, amilyenről sokan csak álmodnak. Szóval persze, őt biztosan nem ezért fogja otthagyni a férje (ha van neki).
És nyilván az is benne van, hogy Boltos Bözsikének nem biztos, hogy van ideje és energiája a napi 9-10 óra meló meg 2-3 óra buszozgatás után, még a kajafőzés meg a gyerek megverése előtt edzőteremben is lenyomni 1,5 órát. Ami szomorú, de a férjének ennek a szomorú ténynek a tudatában sem fog rá felállni, mert az nem agyi, hanem ösztöntevékenység. Az ösztön meg nem erre indul be. Ami szintén szomorú.
Nekem is vannak nagyon jó fej csaj ismerőseim/haverjaim, akikkel lehetett volna több is, de mivel nem úgy néznek ki, ami nekem bejön, nem is mozdultam rájuk, amikor meg ők igen, óvatosan - és remélem, kellően tapintatosan, valószínűleg ez sikerült is, mert még mindig haverok vagyunk - hárítottam. De erről még szeretem és jó fejnek tartom őket, csak a szex nem működne (illetve ha nagyon ki vagyok éhezve, akkor egyszer-egyszer lehet, hogy még az is, de nem szeretek kihasználni senkit, ezt meg annak élném meg).

T. C. Lang 2020.01.24. 22:56:37

@szánmonoxid: Igen, igazad van, sokaknak számít a változás mértéke is, és elfogadom, hogy van egy határ, ami még belefér, és van, ami már nem.
Emelem a kalapom Norbi előtt, hogy tömegeknek csempészett sportot az életébe, ezt senki nem vitathatja el tőle. (Az egy más kérdés, hogy nem feltétlen preventív gyakorlatokat végeztet, a "heti hét alkalommal kardiózz éhgyomorra" tanácsától, ami elhangzott a videóban, pedig szinte kapartam a falat, a napi max 150 gramm szénhidráttól szintén.)
Reklámnak szánta a videót, ahogyan annak a címe is mutatja. Kegyetlenül az arcába vágja a vásárlói célcsoportjának, hogy "ti csesztétek el", de ha már így jártak, vásároljanak tőle. Ha valóban a mozgásra ösztönzés lett volna a célja, azt megtehette volna intelligens módon, mások megalázása és bűntudatkeltés nélkül. Jutalmazással kell nevelni, nem büntetéssel. Én így látom.
A pozitív hozadéka az ügynek, hogy valóban többet beszélünk most a sportolásról és az egészségről.

szánmonoxid 2020.01.25. 05:24:45

@T. C. Lang:
Sajnos, ha csak beszélünk a sportolásról, az kb. annyit fogyaszt, mintha a cukrozott zsíros kenyér evéséről beszélnénk ugyanannyit. :-)

Hidd el, ő is tudja (ahogy én is), hogy mit lenne illendő mondani, hogy ne bántsuk meg a nőtársadalmat és a nőismerőseik mellett kivont karddal és nagy garral kiálló lovaglelkű férfiakat (akik a kedves nőismerősük/feleségük stb.) miatt simán az ellenkezőjét mondják ez ügyben annak, amit ténylegesen gondolnak, de azt is tudjuk (szívük mélyén a Norbit lehordók is), hogy a való világban az van, amit ő mondott. És lehet, hogy ez számomra szimpatikusabb, mint azok a férfiak, akik most a saját lelkük mélyén élő meggyőződésükkel szembemenve szidják, merthogy ők mennyire szeretik így is a feleségüket, mint pl. Tóth Gabi férje. Majd nézzük meg, 5 év múlva mit fog mondani Tóth Gabiról.

Én nem szeretem a Schobertet (nem is utálom, max. kicsit butának tartom, aki sokszor olyanokról beszél, persze marhaságokat, amikről fogalma sincs) , az életben nem ettem még semmilyen kajáját és ha rajtam áll, nem is fogok, meg nem követtem semmilyen sportmódszerét, de itt most tényleg igazat mondott, még ha kendőzetlenül is vágta a nép arcába.

Érdemes elolvasni az Index cihológusát is, hogy mit mond erről. Mondjuk úgy, nem igazán cáfolja ellentmondást nem tűrően Norbi állításait.

wega 2020.01.25. 19:22:20

@szánmonoxid: Elnézést, hogy csak ezt emelem ki: ", de itt most tényleg igazat mondott, még ha kendőzetlenül is vágta a nép arcába."

Nem, Norbi nem mondott igazat. Norbi általánosított, "...mi férfiak..." a többit nem idézem, nem érdemes.
Norbinak azért nem sikerült igazat mondania, mert nem minden férfi olyan mint ő. (Van olyan, aki nem undorodik a kedvesétől, az után sem, ha a kedves meghízik.)

Amiről itt szó van, az az, hogy néhányan értjük, hogy Norbi mit szeretett volna velünk közölni, de azét nem keverjük össze azzal, hogy mi is jött ki Norbi száján.

Norbi száján sértő ostobaság jött ki PR-ként, amit Norbi szintén nem ért, Norbi később ezt úgy magyarázta, hogy a stílusért elnézést, kér de a mondandót igaznak tartja. Ezzel Norbi újra azt bizonyította, hogy nem teljesen van tisztában a szavak jelentésével.

A kendőzetlenség nagyjából azt jelenti nem beszélünk mellé, az igazat mondjuk, csakhogy Norbi tézisként kijelenti, hogy MINDEN férfi olyan mint ő, ti. "undorodik a (meg)dagadt feleségétől".

Előbb kitértünk arra, hogy ez nettó hazugság, ennek megértése meghaladja Norbi (ezzel talán nincs egyedül?) képességét, de ez már legyen az ő baja.

mentorosh lecsó 2020.01.25. 19:56:08

@szánmonoxid: a Zasszony 40+, jómagam 45+ (nem kiló, hanem év :))) )
Van rajtunk némi felesleg, de számunka vhogy természetes a "természetes" étkezés és a mozgás. Az ivadékokat is erre neveljük, mindketten sportolnak. Nem azért mert mi akarjuk (!), hanem megtetszett nekik ilyen-olyan sportág és kipróbálják/csinálják...
Nálunk a TISZTELET és a HUMOR jegyében telnek a napok és egyszerűen nem is értjük ezt az egész hisztériát...

mentorosh lecsó 2020.01.25. 21:49:46

@T. C. Lang: de hiszen itteeennn olvasom a válaszomat !!! :))) Mégiscsak becsusszant ! :P :)))
Én kérek elnézést !

Gratuláljunk együtt a magyar, női vízilabda válogatottnak az EB bronzéremhez ! ! !
Megkönnyeztem...

De vissza a fő témához:
Bármelyik "döngő léptű" vizilabdás csajt a vackomra hurcolnám, erős ceccuális célzattól vezérelve !!! :P :))) Kívánom Norbinak, hogy egyszer egy ilyen csajszi adjon neki "jó éjt puszit" a bal könyökével !

ui: miközben ezt körmölöm, a Zasszony felettem áll "Gestapó üzemmódban", de azért mosolyog a szentem... :))))

mentorosh lecsó 2020.01.25. 21:50:15

@szánmonoxid: "Horváth Éva (modell, műsorvezető, mittudomén)"
Azt a nőt én soha nem tartottam se szépnek, se vonzónak (ízlések és pofonok ugye...).
Ráadásul olyan sötét, mint a "B"-s virágföld ! Bottal sem piszkálnám meg !

Ugyanez igaz Norbika nejére is. Lehet hogy jó alakja van, de a nyerítése és a MŰVELETLEN BUTASÁGA / OSTOBASÁGA mindennél jobban taszít !!! Miért is csináltatta meg a csecsét ?!? Mert megismerte Norbika magas röptű filozófiai tanait ? Talán csak nem attól félt, hogy Norbika úgy rúgja ki mint macskát szaladgálni ??? Egy-két interjúban látni, hogy szabályosan fél az "urától". Mi ez, ha nem családon belüli erőszak ?!?

szánmonoxid 2020.01.31. 07:59:10

@wega:
Tudod, a "mi, férfiak" nem is jelenti azt a magyar nyelvben, hogy minden férfi. Azt jelenti, hogy a férfiak jellemzően. Kb. mint ahogy azt mondod, hogy a birkának négy lába van. Attól, hogy időnként születik három- vagy ötlábú, "a birkának négy lába van" állítás még teljesen helytálló.

Szóval bizony igazat mondott. Még ha kissé otrombán tette is.

@mentorosh lecsó:
Ezek a vízilabdás csajok messze nem az a kategória, amire Norbi gondolt, ezek vékonyak.
Horváth Éva egyáltalán nem buta, az, hogy az arca tetszik vagy nem, ízlés kérdése, a teste viszont bomba jó.
Mondjuk bottal én sem piszkálnám, de mással simán.

Réka már tényleg inkább a buta kategória. Én mondjuk nem szoktam velük készült interjúkat nézni, annyira nem érdekelnek, ha a sajtó nem kürtöli tele az országot, most sem tudnám, mit mondott Norbi.

Ami az asszony külalakját illet, most kezd majd kerekedni, ahogy írtam is: 40 fölött. Majd 10 év múlva gyere vissza, és írd meg, milyen. :-)
Persze humorral sok mindent el lehet ütni, de a humorát nem akarod megdugni. Ha nagyon kikerekedik, akkor nagy eséllyel őt sem. Mint írtam, most a magasságához még pont ideális a súlya.

T. C. Lang 2020.01.31. 11:02:05

@mentorosh lecsó: Frissítés után nem jelent meg a hozzászólásod, gondoltam, elrontottam valamit. :))
Taps a vízilabdás lányoknak, meg persze a fiúknak is! :)

T. C. Lang 2020.01.31. 11:37:56

@szánmonoxid: "(...) szerinte a régi módszerekkel már nem tudott több embert elérni, azonban most mindenki rá figyel, hatalmas siker volt az akció." - erről szólt Norbi videója, nem az egészségről, és nem arról, hogy a férfiak mennyire találják vonzónak/nem vonzónak a kigömbölyödött feleségüket.
(index.hu/gazdasag/2020/01/29/norbi_levelben_tomjenezi_magat_a_franchise-partnerek_elott/)
Egyébként minden férfinak, aki nem találja elég kívánatosnak az asszonyt a szülés után megmaradt pluszsúllyal, legyen az akármekkora is, mélyen magába kéne néznie, hogy ő vajon mit tett meg azért, milyen áldozatokat hozott, hogy a nőnek legyen lehetősége visszanyerni a terhesség előtti súlyát?
Ha egy nő túlsúllyal küzd, jó eséllyel - tűzoltásként - koplaláshoz folyamodik, a férje pedig ehhez asszisztál, behunyja a szemét, talán még támogatja is benne, holott mindketten tudják, hogy kétszer annyit fog egy önsanyargató diéta után visszahízni. Ha a feleség eljárna hetente háromszor mozogni, akkor ki főzné meg a vacsorát, ki mosna, vasalna, takarítana, ki ülne le a gyerekkel tanulni? Persze mindezt a munkahelye mellett. És persze a férfinak nehogy le kelljen mondania a pörköltről, mert a neje átszokott az egészséges ételekre...
Mielőtt egy így gondolkodó férfi karcsúbb nő után néz, vagy beadja a válókeresetet, megteremthetné a feltételeket a felesége számára az egészséges életmódhoz.
Vannak olyan férfiismerőseim, akik fél órára sem tudják nélkülözni az asszonyt a gyerekek mellett, nemhogy heti hétszer másfélre, de több az olyan, aki nem ilyen maradi gondolkodású és támogatja a felesége ez irányú törekvéseit, sőt, vannak, akik együtt sportolnak.

szánmonoxid 2020.02.05. 07:36:46

@T. C. Lang:
A koplalás a leghülyébb megoldás.
Tényleg van egy csomó nőismerősöm, aki így akar lefogyni, hiába mondom nekik, hogy ehhez mozogni is kéne, mert ha csak koplalsz, akkor először az izmaidból fogysz, meg az emésztőrendszeredet teszed tönkre.
Ha fogyni akarsz, vigyél be kevesebb kalóriát, lehetőleg magasabb rosttartalmú ételek + állati fehérje formájában, és mozogj. Külön-külön egyik sem ér semmit, bár 25 éves korig talán a sport igen, mert visszaemlékezve megehettem egy lovat, akkor is ugyanúgy nem volt rajtam egy gramm zsír sem, de ehhez járt heti 9 edzés, és 1,5 óra volt a minimum, ráadásul nem 15 óra lötyögés, volt, hogy annyira meghajtottak, hogy az öltözőbe szinte négykézláb jutottunk be.

"Ha a feleség eljárna hetente háromszor mozogni"
Hát ha kifogásokat akarunk keresni, fogunk találni előbb-utóbb. Ami a mosást illeti, tudtad, hogy feltalálták már a mosógépet, és amíg az dolgozik, nem kell felette állni? A gyerekkel meg az apja is leülhet tanulni, sőt, láttam már főző és takarító férfit is (ehhez elég a tükörbe néznem).
Egyébként sportolni a gyereket is le lehet vinni, nemcsak az asszonyt. És akkor együtt a család. Ez nem okvetlenül ketrecharcosedzés kell, hogy legyen, el lehet menni hétvégenként kirándulni vagy mondjuk le a térre focizni vagy bárhova futni, esetleg az egyre több helyen megjelenő felnőttjászóterekre (nem tudom, mi a hivatalos nevük, mindenféle terhelésmentes edzőcuccokat raknak ki) edzeni.
Igaz, akkor a tévéből meg az internetből vissza kell venni, mert minden együtt tényleg nem megy. Ezért volt jó a 90-es évekig, se számítógép (otthon legalábbis, net meg pláne nem), se tévé (1, később 2 csatorna), nem is volt ennyi kövér ember. Kövér nő se. :-)
Bár...
www.youtube.com/watch?v=Lu9RDRn9ATM
:-)P

T. C. Lang 2020.02.05. 10:11:56

@szánmonoxid: A koplalással az a baj, hogy ilyenkor nemcsak a tényleges napi energiaszükséglet alá mennek, ami még súlycsökkentést eredményez, hanem az alapanyagcsere-szükséglet alá, ami fogyás helyett zsírraktározáshoz vezet, de ezzel, gondolom, te is tisztában vagy.
"Ami a mosást illeti, tudtad, hogy feltalálták már a mosógépet, és amíg az dolgozik, nem kell felette állni?"
Érdekelne egy olyan modell, ami szétválogatja a ruhákat mosás előtt, kiteregeti őket, leszedi, kivasalja, összehajtogatja és beteszi a szekrénybe, ha tudsz ilyet, legyél szíves, írd meg a modellszámot. :) (A 2in1 - szárító- és mosógép, illetve a Bejárónő2.0 modell nem jöhet szóba.) Mosogatógépről is hallottam, de a háztartások jelentős részében nem tartozik az alapfelszereltségbe.
"A gyerekkel meg az apja is leülhet tanulni, sőt, láttam már főző és takarító férfit is (ehhez elég a tükörbe néznem)."
Dicséretes, hogy ilyen férfi néz rád vissza a tükörből, nekem is ilyen férjem van, nem is szültem volna három gyermeket másmilyennek. De ugye tudod, hogy a férfiak többsége nem olyan haladószellemű, mint ti? Te sportember vagy (vagy voltál), neked természetes a mozgás, nekem is, a férjemnek is az, hogy eljárok, eljárunk. De a férfiak jó része még mindig úgy véli, hogy a nő dolga a házimunka és a gyereknevelés, ő meg hazamegy, leül a kanapéra, bekapcsolja a tévét vagy nyomkodja a telefont, várja, hogy a neje elkészítse és elé tegye a vacsorát, a gyerekek meg hagyják békén, mert elfáradt. A férfi ne csak elvárásokat állítson fel a felesége alakját illetően, hanem adjon is cserébe az idejéből és az energiájából. Erről eszembe is jutott egy reklámfilm: www.youtube.com/watch?v=7kox-QAYX8E
Egyetértek veled, nem kifogást kell keresni, hanem megoldást találni. A végén ugyanazt írtad, mint én a cikkben, hogy tévézés helyett mozogjon együtt a család, azonos állásponton vagyunk, csak más irányból közelítettük meg a témát. :)
És ha ezek után tele lesz bombanővel az ország: www.youtube.com/watch?v=Nj89_-84t1M
:)
süti beállítások módosítása